четвер, 29 серпня 2024 р.

Англійська для дошкільнят

 

29 серпня о 12:00 у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара відбулося заняття англомовної студії «Kids_clup», на якому діти ознайомилися з темою «Parts of our body» («Частини нашого тіла»). Малята вивчили нові слова іноземною, переглянули пізнавальне відео, взяли участь у руханці «Point and touch» («Вкажи та доторкнись»), а також виконали тематичне завдання, в якому знаходили відповідність між частиною тіла та її назвою англійською.
Чекаємо дітей віком 4-7 років щочетверга о 13:00 у бібліотеці Гончара!

Інна Курило НЕЙМОВІРНІ ПРИГОДИ КЕКСИКА ТА ЙОГО ДРУЗІВ

Історію України цікавіше вивчати з казками та легендами. Тож пропонуємо вам саме таку книжку. На прохання сусідських хлопчиків кіт Кекс створює у дворі клуб любителів історії України. У клубі друзі діляться пригодами та розповідають про події, які відбулися на Київщині в перші місяці війни. Тут і спогади про чудові мирні дні в Ірпені та евакуацію його мешканців на початку війни. І розповідь про річки Ірпінь та Стугна. Ви познайомитесь з Васильківським півником і зустрінетесь з героями тваринками. Дізнаєтесь про Чорнобаївку та про історію Змієвих валів.А також познайомитесь з психологинею, хом’ячихою Буською. В історичні розповіді вплітаються казки. Тут і казка про Привида, про Байрактара, про Героїв та про нову міфологічну істоту «Бавовнятко».
Пригоди котика та його друзів будуть цікаві дітям від 6 до 12 років.
 

середа, 28 серпня 2024 р.

Медіапрезентація «Розмова з дітьми про війну»


https://www.canva.com/design/DAGLL9h86-M/11CpEpoHA8aSwn4_C_Ihmg/view?utm_content=DAGLL9h86-M&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

Граємо разом!

27 серпня у Секторі дитячого розвитку та дозвілля разом з дітворою пограли у настільні ігри, що розвивають логічне мислення, покращують концентрацію та увагу, а також зміцнюють навички комунікації. Граючи, дітлахи вчилися як взаємодіяти один з одним, так і самостійно приймати рішення.
Запрошуємо дітей віком 4-7 років на «Розумашки» щовівторка о 13:00 до Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара!







Розвиваємо емоційний інтелект

Сьогодні, 28 серпня на арттерапевтичному занятті для дітей #гуртОК психологиня бібліотеки провела цікаві активності для маленьких відвідувачів. Обговорили що таке емоційний інтелект, зіграли в захопливу гру «Коло питань», вчились розрізняти свої почуття, виконали вправу «Кубик емоцій» (за методикою Світлани Ройз), а також подивились пізнавальні відео та зробили веселу руханку.
Чекаємо дітей віком 4-7 років щосереди на арттерапевтичних активностях у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!





пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Свята моєї Батьківщини

Історія свят – це, мабуть, найцікавіша сторінка світової культури. Свята бувають різні — релігійні, державні, професійні, сімейні. Кожне свято — це радість, щире спілкування, розваги та частування. Усі вони пов’язані з давніми традиціями та визначними історичними подіями. До цього ілюстрованого видання ввійшли розповіді про всі святкові дні, які ми відзначаємо в Україні. Видання розраховане на школярів, їхніх дбайливих батьків, учителів та всіх, хто цікавиться вітчизняною культурою та історією. 



четвер, 22 серпня 2024 р.

У країні ввічливих слів

 22 серпня в англомовній студії для дошкільнят «Kids_clup» відбулося заняття на тему «Greetings» («Вітання»). Малята вчилися вітатися англійською та будувати короткі діалоги один з одним. Послухали кумедну пісню англійською, виконали руханку та тематичне завдання, в якому закріпили слова з теми.
Запрошуємо на заняття «Kids_clup» щочетверга о 12:00 до бібліотеки Гончара!



середа, 21 серпня 2024 р.

Мій внутрішній світ

Сьогодні, 21 серпня на арттерапевтичних активностях для дітей #гуртОК психологиня бібліотеки запропонувала маленьким відвідувачам уявити свій внутрішній світ. На занятті малювали «Коло життя» та грали в терапевтичну гру «Сила усмішки» за методикою психологині Світлани Ройз, дивились розвиваючий мультфільм про емоції, виконали корисну руханку та отримали поради, як підтримати себе і покращити свій емоційний стан. 
Чекаємо дітей віком 4-7 років на арттерапевтичних заняттях у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!


вівторок, 20 серпня 2024 р.

Інтегровані заняття «Розумашки» продовжуються

20 серпня у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара відбулося інтегроване заняття «Кінь та його родичі», на якому малята познайомилися з цікавими фактами про коней. Дізналися, які є породи коней та яких мастей вони бувають, як рухається кінь та для чого йому потрібні підкови. Окрім цього дітвора відгадувала загадки про коня та його родичів – зебру та віслюка, а також виконала веселу руханку «Коник-сірячок».
Чекаємо дітей віком 4-7 років щовівторка о 13:00 у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Катерина Яновська "Про інтимне просто підліткам і дорослим"

Ця книжка допоможе просто та зрозуміло розповісти про зміни в тілі під час пубертату, фізіологічні процеси, здорові звички, перші почуття та стосунки, секс та контрацепцію, кордони тіла та безпечну поведінку. Видання також допоможе батькам більш відверто говорити з підлітками про інтимне, а все складне й незрозуміле за певний час видасться простим, цікавим, безпечним та корисним.

Книжку адресовано дітям середнього та старшого шкільного віку і їхнім турботливим батькам.

середа, 14 серпня 2024 р.

Я – супергерой

Сьогодні, 14 серпня на арттерапевтичному занятті для дітей #гуртОК психологиня бібліотеки запропонувала маленьким відвідувачам уявити себе справжніми супергероями. Малювали свої суперсили, вигадували костюми, виконали вправу для розвитку креативного мислення в незвичайній техніці малювання «Монотипія», пограли в дидактичну гру за мотивами відомих коміксів про супергероїв, а також зробили корисну руханку.
Чекаємо дітей віком 4-7 років наступної середи на арттерапевтичному занятті у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!


вівторок, 13 серпня 2024 р.

Вчимось мислити логічно

Сьогодні, 13 серпня на занятті інтегрованого курсу для дошкільнят «Розумашки» говорили з маленькими відвідувачами про логіку. Вчились розвязувати судоку, знаходили невідповідності у грі «Плутанина», грали в дидактичну гру та винонували веселу руханку, а також отримали корисні поради для розвитку логічного мислення. 
Чекаємо дітей віком 4-7 років щовівторка у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!

четвер, 8 серпня 2024 р.

Рідна моя Україна

 Відкрийте для себе дивовижну минувшину нашого народу! Розгорнувши цю книжку, ви дізнаєтесь про українські народні знання і вірування, звичаї та обряди, ознайомитесь із побутом та усною народною творчістю. Як закликати весну? Чи можна передбачити долю? Яких правил стародавні українці дотримувались під час посту? Що вдягали наші предки? У що вірили? Які знання мали? У кожному рядку цієї книжки відбилися досвід і мудрість українського народу, що їх наші пращури зберігали протягом століть, передаючи від покоління до покоління.





Морські мешканці

8 серпня в англомовній студії «Kids_clup» відбулося заняття на тему «Sea animals» («Морські тварини»). Переглядаючи відео і повторюючи слова дітки дізналися назви тваринок англійською, пограли у карткову гру «Fish» («Риба»), а також з радістю виконали тематичну руханку.
Запрошуємо на заняття «Kids_clup» щочетверга о 12:00 до бібліотеки Гончара!