четвер, 12 вересня 2024 р.

Частини тіла англійською

12 вересня в англомовній студії «Kids_clup» дітки продовжили вивчати тему «Parts of our body» («Частини нашого тіла»). Маленькі відвідувачі повторили знайомі слова та вивчили нові, взяли участь у руханці «Head, Shoulders, Knees & Toes» («Голова, плечі, коліна та пальці ніг»), під час якої закріпили матеріал, а також виконали творче завдання, у якому спробували намалювати портрети хлопчика та дівчинки за описом рис їх обличчя англійською.
Запрошуємо на заняття «Kids_clup» щочетверга о 12:00 до бібліотеки Гончара!

501 факт, який треба знати з... історії


Історія світу в цікавих фактах, які об’єднані за хронологією, — чудова нагода для мандрівки в часі. У цій книжці минуле стає ближчим, а сучасне — зрозумілішим. Ви дізнаєтеся про утворення і розпад могутніх імперій, про правителів і лідерів, які вели за собою цілі народи, і про те, які незначні деталі були вирішальними для епохальних подій, а прості випадковості змінювали перебіг історії.
Хто і як винайшов сірники, хто був королем лише 20 хвилин, хто вбив людей пелюстками троянд, де і чому карали на смерть тварин — відповіді на такі питання ви знайдете на сторінках цієї книжки. Спробуйте розгадати загадки історії!

середа, 11 вересня 2024 р.

Я пізнаю себе

Сьогодні, 11 вересня на арттерапевтичних активностях #гуртОК,  психологиня бібліотеки провела для дітей цікаве інтерактивне заняття «Я пізнаю себе». Маленькі відвідувачі вчились визначати власні потреби, розфарбовували смайлики, малювали всі разом власне містечко, дивились пізнавальне відео про почуття та виконали корисну руханку.
Чекаємо дітей віком 4-7 років на арттерапевтичних заняттях у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!

вівторок, 10 вересня 2024 р.

Дива природи

10 вересня у секторі дитячого розвитку та дозвілля відбулося заняття «Розумашки», на якому юні відвідувачі дізналися більше про природні явища. Дітлахи довідалися звідки береться вітер, дощ, грім і блискавка та як з’являється веселка. Розгадували загадки, впізнавали природне явище за його звуком, а також виконали руханку та завдання, у якому визначали погоду за вікном, знаходили її зображення на малюнку та розфарбовували.
Запрошуємо дітей віком 4-7 років на заняття «Розумашки» щовівторка о 13:00 до Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара!







вівторок, 3 вересня 2024 р.

Безпека вдома

Сьогодні, 3 вересня, на спільному занятті інтегрованого курсу «Розумашки» та арттерапевтичних активностей #гуртОК з маленькими відвідувачами обговорювали правила безпечної поведінки вдома. Особливу увагу приділили поводженню з електроприладами, переглянули тематичні мультфільми, пограли в дидактичні ігри, виконали письмові завдання та закріпили правила безпечної поведінки пам’яткою.
Чекаємо дітей віком 4-7 років щовівторка о 13.00 у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. Гончара!





понеділок, 2 вересня 2024 р.

Україна понад усе

Сьогодні, 2 вересня у секторі дитячого розвитку та дозвілля відбулося патріотичне ігрове заняття для учнів 4 класу «Україна понад усе». Під час заходу учні ознайомилися з українською культурою та досягненнями українців. Зіграли в гру «Машина часу», де без слів показували події в Україні, вивчали нові слова українською мовою та вгадували казки за емодзі, а також згадали славетних українців від давності до наших днів.
Чекаємо відвідувачів у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара!